|

wat een andere omgeving met je kan doen

Deze zomer bleven wij bewust thuis. Een nieuwe pup, een nieuwe auto. Soms het gewoon even keuzes maken. Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Gelukkig was ik in Juni al een klein weekje naar Oostenrijk geweest, ver weg van huis en kinderen, maar ook daar kwam ik mezelf weer tegen.

Ik ben een echte huismu(t)s en gewoon echt heel graag thuis, in mijn eigen omgeving, tussen mijn eigen spullen, in mijn eigen energie. Toch heb ik ook afentoe de drang om even weg te gaan. Dan gaat dat niet zozeer over weg van huis willen, maar vooral de behoefte aan het overdonderd worden door het wonderlijke én gewone van de natuur op onze aardbol. Het zien van een andere cultuur met zijn gewoontes. Het proeven van andere smaken. Het voelen van andere energie in een andere omgeving.

De afgelopen jaren was de caravan daarvoor een ideale oplossing. Mijn eigen woonruimte, eigen spullen, eigen geurtjes gingen gewoon met mij mee. Maar dit voorjaar besloten we hem de deur uit te doen. Onze zelfgepimpte hippe kip werd te klein, of eigenlijk de kids werden te groot. Met een nieuwe elektrische auto in het vooruitzicht was een sleurhut sowieso geen optie meer en stiekem ben ik benieuwd naar een nieuwe manier van vakantie vieren.

Omdat manlief in Juni een tripje naar Oostenrijk had gepland voor de formule 1 gekte besloot ik mee te gaan, op reis naar de bergen. Niet naar het circuit, maar gewoon natuur- en cultuursnuiven. Inspiratie opdoen. Alleen zijn. Lekker efficiënt kunnen werken in een mooie omgeving. En dat in een vakantiehuisje! Ik vond het heerlijk én lastig tegelijk.

Inmiddels herken ik een patroon in mijn vakantiebeleving.

De eerste twee dagen ben ik inderdaad overdonderd door de schoonheid van een nieuwe omgeving. De bergen geven mij een gevoel van rust. Vanaf de veranda van het houten vakantiehuisje kan ik uren staren naar de natuur.

Daarna wordt ik onrustig. Wat zal ik doen? Wat is hier allemaal te beleven? Zal ik eerst mezelf een paar vrije ‘niets moet’ dagen gunnen en ga ik daarna aan het werk? Eigenlijk wil ik niks doen. Omdat we in de zomer niet weggaan krijg ik het gevoel dat ik er alles uit moet halen. Vaak spreek ik met mezelf en mijn reisgenoten af dat we de ene dag relaxen en de andere dag iets ondernemen. Dit keer hoefde ik alleen maar rekening te houden met mezelf, want het grootste gedeelte van de dag was ik alleen. Ik verken een stadje in de buurt en wandel rondom het vakantiehuisje. Doe boodschappen. Ga in bad. Lees wat tijdschriften. Ik vind het spannend om in mijn eentje iets groters te ondernemen en eigenlijk heb ik daar ook geen zin in. Rond de 5e dag begin ik mijn gezin en eigen huis te missen. Heel eerlijk; ik kan dan nog weinig écht genieten. Ik voel me niet meer stabiel en ben ik mijn hoofd al bezig met de reis naar huis. Ik wil terug naar mijn centrum.

Dit gevoel heb ik áltijd gehad en inmiddels begrijp ik waar dit vandaan komt. Vanuit welke energie dit wordt aangedreven en zo leer ik langzaam te accepteren dat dit bij mij hoort.

Tijdens mijn reisjes ZIE ik altijd heel veel moois en leg dat graag vast in foto’s en deel die op mijn Instagram story’s. Ook hier herken ik nu zo goed de energie die mijn gevoelswereld zo mooi weergeeft. Het creëren van mooie composities van het ‘gewone leven’ doen mijn hart harder kloppen en veel meer dan dat heb ik dan ook niet nodig.

Wanneer je begrijpt door welke energie je wordt ‘aangedreven’ kun je ook veel beter jouw dagelijks leven, maar net zo goed je vakanties inrichten. We hebben nu eenmaal allemaal andere behoeftes. Voor de één is 3 weken strand de manier om op te laden en voor de ander is 3 dagen in de bergen al genoeg.

Je persoonlijke Nine Star Ki profiel laat zien welke energie er door jou stroomt, hoe deze beïnvloed wordt door de omgeving, hoe jij reageert op de dingen die in jouw leven gebeuren, welke patronen er zijn in jouw leven. Maar bovenal kan het je inzicht geven hoe jij je weg in het leven kunt bijsturen wanneer je even uit de bocht dreigt te vliegen. De omgeving, een andere omgeving, laat dat aan jou zien. Je krijgt bepaalde gevoelens, dat zijn signalen, en daar mag je naar luisteren. Wat heb jij nodig om je goed te voelen?

Welke patronen of onderdelen van je leven geven jou het gevoel dat het niet helemaal lekker stroomt? Met een huisscan krijg je al inzicht in de energie die huishoudt in je huis en in jezelf. Want je huis is namelijk een spiegel van jezelf.

Onze laatste dag brachten we een flitsbezoek aan Wenen. Cultuursnuiven in een paar uur. We kijken onze ogen uit tijdens het rondlopen door deze imposante stad, genieten van een lekkere lunch, bezoeken een prachtige kerk waar mijn man even een uurtje het oud instrument mag bespelen en drinken een koffie met een Oostenrijkse kennis. Daarna kijken we elkaar aan met de vraag: ‘gaan we nog iets bekijken of gaan we naar huis’? Naar huis! We missen onze kinderen, hondjes en zijn eigenlijk al verzadigd van het drukke stadsleven. We doen nog even snel een boodschap, in een prachtige supermarkt 👌🏻. Er gaat een mooie cd op in de auto die we van de kennis cadeau kregen. Onderweg worden we door de navigatie omgeleid en als verrassing hebben we een lange rit langs de prachtige Donau. Heel even uitstappen, genieten van dit uitzicht, deze herinnering opslaan in mijn geheugen. DIT. Dit is precies voor mij dat vervullende vakantie gevoel. Daar kan geen vakantiehuisje, buitenlands etentje of toeristisch uitje tegenop.

Vakantie… het blijft een bijzonder fenomeen. We kijken er massaal altijd naar uit. Geven bakken met geld uit omdat we het (bijna geforceerd) leuk willen hebben en vaak genoeg worden we teleurgesteld omdat er een verlangen niet wordt vervuld. Wat is dat verlangen eigenlijk? Waar word je niet in vervuld in je dagelijks leven? In jouw eigen omgeving? Ik geloof echt dat als jouw eigen omgeving, je thuisbasis waar jij zoveel tijd doorbrengt, zodanig op jou is afgestemd, de eisen en behoeften voor een vakantie steeds kleiner worden.

Ik heb het gevoel van de voorpret, het vertrek en de reis ergens naartoe wel even gemist deze zomer. Maar ik had mijn portie 2 maanden eerder al gehad. Mijn verlangen om buiten te lummelen in de tuin werd ook niet helemaal vervuld door het regenachtige weer. Ik heb dus eigenlijk tussen een paar uitjes met de kinderen gewoon doorgewerkt. Hiermee rek ik dit jaar mijn vakantie uit naar de momenten waarop ik dat zelf wil. Als het mooi weer is, ik geen zin heb om te werken.

Inmiddels weet ik van mezelf dat ik geen 3 weken nodig heb voor dat vakantiegevoel. Wanneer de behoefte, de tijd en het budget er is plan ik gewoon iets leuks en geniet daar driedubbeldwars van. Dat is voor mij bewust vakantie vieren.
Nu weet ik dat het niet voor iedereen mogelijk is om op deze manier te leven. Want met een baan, en/of druk gezinsleven, zit je vast aan bepaalde vakantiemomenten. Toch ben ik van mening dat dat gevoel ook altijd op een andere manier te realiseren is. Zodra jij van jezelf weet wat je nodig hebt, jij meer gaat leven op jouw eigen energie, kun je daar jouw dagen, jouw huis, jouw leven op inrichten.

Benieuwd wat Feng Shui en Nine Star Ki voor jouw levensinrichting kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje bij mijn diensten of stuur me gerust een berichtje met jouw verhaal, ik denk graag met je mee.

Warme groet, TIP!

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *